Boot marine tank benzine / diesel / olie Filters

Bent u op zoek naar benzine, diesel of olie filters voor uw buitenboordmotor? Dan ben u hier op het goede adres. Wij verkopen filters voor merken als Yamaha, Parsun, Mercury, Mariner, Volvo, Honda en Suzuki.

Pagina 1 van 3
Pagina 1 van 3

Benzine en dieselfilters

Een benzine- of dieselfilter voorkomt dat er vuildeeltjes vanuit de tank in de motor terechtkomen door de brandstof te filteren. De grootste vijanden van uw buitenboordmotor zijn water en bacteriën. Daarom is het van belang om uw filter goed in de gaten te houden en deze tijdig te vervangen. Door tijdige vervanging van de brandstoffilter voorkomt u dure en ingewikkelde reparaties aan uw buitenboordmotor.

Een buitenboordmotor is voorzien van twee soorten filters: een voorfilter en een fijnfilter. Het voorfilter filtert de grovere deeltjes en water uit de brandstof. Een fijnfilter zit direct op de motor en filtert de overige deeltjes eruit. Er zijn ook waterscheidende benzinefilters. Deze filter scheidt het water van de benzine. Door de warmte van de benzine of langdurig stilstaan kan er condens in de tank ontstaan. Als de condens zich bij de benzine voegt kunnen er storingen ontstaan. Een water scheidende filter voorkomt dit.

 

Onderhoud van uw filters

Check af en toe uw filters op water- en brandstofvervuiling. Als er wat water of vuil in het inspectieglaasje van het filter zit bestaat de kans dat er meer water of vuil in de brandstoftank zit, wat erg slecht voor de motor is.

Als er sprake is van vervuiling in de brandstof, pomp dan het onderste gedeelte van de brandstof uit de tank. Gebruik hiervoor een pomp met een slang die u door de vuldop op de bodem brengt. Als de opgepompte brandstof vol zit met drab of water, probeer dan eerst het onderste gedeelte weg te pompen.  Als de diesel vervolgens nog steeds troebel is, is het beter om de hele tank af te tappen en schoon te maken. Reinig vervolgens de tank. Daarnaast is het slim om de brandstoffilter te vervangen. De kans is groot dat er ook drab of water in de filter zit. Het is verstandig om ieder najaar de voorfilter en fijnfilter te vervangen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »