Werkplaats

Boot en Motor Onderhoud in Noord-Holland

Allesmarine is officieel dealer van Mercury / MerCruiser (Best Dealer 2022) en heeft een professionele showroom en werkplaats. In onze showroom verkopen wij zowel nieuwe als tweedehands motoren en in onze werkplaats voeren wij onderhoud en reparaties uit aan bijna alle motoren. Kom gerust eens langs om onze fantastische zaak te bekijken of om eventuele mogelijkheden te bespreken.

Periodiek onderhoud van uw motor is ontzettend belangrijk. U wilt natuurlijk altijd genieten van een onbezorgde vaart en hoopt dat de motor nog jaren meegaat. Allesmarine verzorgt het onderhoud en reparaties van bijna alle merken en type motoren.

Onze werkplaats

Wij hebben gespecialiseerde monteurs in dienst en een grote eigen voorraad aan onderdelen, waardoor problemen aan uw motor bij ons vakkundig en snel kunnen worden opgelost. In de werkplaats gebruiken wij uitsluitend modern gereedschap en hebben wij alle manuals van alle motoren.

Texa Diagnostic Specialist
Wij zijn Texa Diagnostic Specialist en dat betekent dat wij alles uit kunnen lezen. Voor alle buitenboordmotor- en binnenboordmotormerken kunnen wij software(problemen) diagnosticeren, verhelpen, oplossen en waar nodig repareren.

Werkplaatstarieven

Er wordt vaak aan ons gevraagd wat de kosten van onderhoud of reparatie zijn. Het antwoord op deze vraag is helaas dat wij dit op voorhand niet weten. Iedere motor is anders en wat er onder de kap technisch afspeelt of heeft afgespeeld kunnen wij niet zonder analyse zien. We willen wel graag transparant zijn over onze tarieven en geven wij u graag een schatting van de eventuele kosten voor arbeid.

LET OP: Technisch overleg via de telefoon met één van onze monteurs is niet mogelijk.

Uurtarieven werkplaats exclusief onderdelen (prijzen zijn exclusief btw):

 • € 70 - Buitenboordmotor los 
 • € 80 - Buitenboordmotor aan boot 
 • € 90 - Binnenboordmotor

Geschatte aantal uur voor een onderhoudsbeurt:
Bij onderstaande schatting gaan we er van uit dat er geen extra werkzaamheden zijn, de motor goed bereikbaar is en dat er geen verdere gebreken zijn:

 • 1 cilinder = 1 uur
 • 2 cilinder = 2 uur
 • 3 cilinder = 3 uur
 • 4 cilinder = 4 uur

LET OP: De prijs van de onderdelen die nodig zijn voor het onderhoud/reparatie komen er dus nog bij.

Geschatte kosten voor het plaatsen / ombouwen / afbouwen van een motor:
Voor de geschatte kosten gaan we er van uit dat er geen extra werkzaamheden zijn, de motor goed bereikbaar is en dat er geen verdere gebreken zijn:

 • € 250 - Buitenboordmotor 6 t/m 20 PK
 • € 300 - Buitenboordmotor 20 t/m 300 PK

Maatwerk is op voorhand niet te zeggen. De kosten zijn altijd in overleg. U bent van harte welkom om langs te komen of de situatie te mailen.

Problemen met mijn motor

Uiteraard bent u van harte welkom om bij onze werkplaats langs te komen zodat wij uw motor na kunnen kijken. Als het een buitenboordmotor betreft die u zonder boot komt langsbrengen, kunt u zonder afspraak langskomen. Als de motor in of achter de boot zit en deze op trailer langs komt brengen, is het altijd verstandig om van te voren even te bellen op 0226-450913.

Mijn motor start niet. Wat nu?
Onderstaand een paar snelle controles die u kunt uitvoeren:

 • Is het dodemanskoord goed aangesloten?
 • Krijgt de motor brandstof?
 • Staat de ontluchting van de tank open?
 • Is de accu goed opgeladen en zijn de kabels goed aangesloten?

Voor uitgebreide informatie en uitleg over bovenstaande kunt u onze blog hierover doornemen.

Garantie op mijn gekochte motor

Alle motoren die wij verkopen zijn voorzien van garantie. Hoe lang die garantie bedraagt verschilt per motor en wordt u verteld tijdens de aankoop en staat genoteerd op de factuur die u ontvangt.

Wanneer u een beroep wilt doen op garantie dan dient u altijd bij ons op locatie langs te komen. Wij hebben geen service op locatie. Garantiegevallen hebben voorrang op de reguliere reparaties/onderhoud, dus wij proberen u uiteraard zo snel mogelijk te helpen.

Garantie dekt niet de eventuele transportkosten die u moet maken. In samenspraak kunnen wij natuurlijk kijken wat het kost om uw motor via één van onze eigen vervoerders op te laten halen en terug te laten brengen. Het is echter altijd beter om zelf langs te komen zodat u de problemen goed kunt toelichten.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »