Yamaha

Hoe vindt u de juiste onderdelen voor uw Yamaha buitenboordmotor?

Het opzoeken van de geschikte Yamaha onderdelen van uw motor is helemaal niet zo moeilijk als men denkt. We hebben een stappenplan gemaakt waarmee u eenvoudig de onderdelen voor uw Yamaha buitenboordmotor vindt.

Wij waarderen het als u zelf de moeite neemt om de geschikte Yamaha onderdelen op te zoeken. Als u er niet uitkomt, helpen we u graag om de juiste tekeningen te vinden. Via onderstaande button kunt u de motorgegevens zo volledig mogelijk in het formulier invullen.

 

Waar vindt u de motorgegevens van uw Yamaha buitenboordmotor?

Om bij de juiste tekeningen van uw Yamaha buitenboordmotor te komen heeft u de gegevens hiervan nodig. De gegevens van de motor vindt u op het typeplaatje van de motor. Dit is een voorbeeld van een Yamaha typeplaatje met daarop de uitvoering, de modelcode, het serienummer en de jaarletter:

Yamaha heeft ervoor gekozen om het bouwjaar van de motor aan te geven met een letter. In onderstaande tabel kunt u vinden welk jaar er bij uw jaarletter hoort:

 

Met dit stappenplan vindt u de geschikte Yamaha onderdelen makkelijk en snel

Nu u de gegevens van de motor heeft, kunt u via onderstaande stappen bij de juiste onderdelen komen:
1. Ga naar de website: www.yamaha-motor.eu/nl/nl/you/onderdelen-catalogus/

2. Klik op de rode button Onderdelen Catalogus >

3. Vervolgens klikt u uiteraard op Buitenboordmotor >

4. Nu zijn er twee opties om bij de tekeningen van de motor te komen waarvoor u bij allebei de gegevens van het typeplaatje van de motor nodig heeft:

Zoeken op motorserienummer:
Hiervoor heeft u de modelcode en het serienummer van de motor nodig. Als u deze gegevens invoert en op zoeken klikt, vindt het systeem automatisch de juiste tekeningen van de motor.

Helaas vindt het systeem van Yamaha niet altijd de tekeningen via deze gegevens. Daarom is er ook een andere optie om tot de juiste tekeningen te komen.

Zoeken op modelnaam:
Hiervoor dient u door middel van een dropdown-menu het vermogen, de modelnaam en het modeljaar van de motor aan te geven. Vervolgens klikt u op zoeken en dan komen de tekeningen van de motor naar voren.

Om zeker te weten dat u de goede tekeningen van de motor heeft gevonden, is het altijd aan te raden om de kap en het staartstuk te vergelijken met de tekeningen hiervan. De tekening van de kap is te vinden bij ‘cowling’ of ‘engine cover’ en de tekening van het staartstuk is te vinden bij ‘gearcase’ of ‘lower casing’.

5. De tekeningen van alle componenten van de motor komen naar voren. Kies voor het gedeelte van de motor waar u onderdelen voor nodig heeft door op de tekening te klikken.

6. U ziet nu de tekening van dit component met alle bijbehorende onderdelen genummerd. Deze nummering vindt u terug in de tabel naast de tekening. In deze tabel vindt u de originele Yamaha onderdeelnummers en de beschrijving van de onderdelen.

7. De juiste Yamaha onderdeelnummers zijn nu gevonden. U kunt de onderdeelnummers kopiëren en vervolgens in de zoekbalk van onze webshop invoeren. Als het onderdeel niet direct naar voren komt, haal dan eerst de laatste 2 cijfers van het onderdeelnummer af. Bijvoorbeeld 6L5-44352-00 in plaats van 6L5-44352-00-00.

8. Als het onderdeel niet naar voren komt aan de hand van bovenstaande stappen, kunt u het onderstaande formulier zo volledig mogelijk invullen:

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »