Volvo Penta

Zelf de geschikte Volvo Penta onderdelen zoeken

Aan de hand van de gegevens van uw Volvo Penta motor is het zoeken van de juiste onderdelen een fluitje van een cent. Wij leggen hieronder uit waar u de gegevens kunt vinden en hoe u met deze gegevens bij de Volvo Penta onderdeelnummers komt.

Als u hulp nodig heeft, zijn wij uiteraard altijd bereid u te helpen. We hebben hiervoor wel de gegevens van uw Volvo Penta binnenboordmotor nodig. U komt via onderstaande button bij het formulier waar u de motorgegevens in kunt vullen:

 

Hoe kom ik aan de gegevens van mijn Volvo Penta binnenboordmotor?

Op alle Volvo Penta motoren zit een metalen plaatje met daarop in ieder geval het motortype en het serienummer. Daarnaast zit op veel motoren aan de bovenkant een sticker met daarop dezelfde informatie. Een voorbeeld van hoe het metalen plaatje en de sticker er uit zien en waar u deze kunt vinden, wordt hieronder weergegeven:

LET OP: niet alle Volvo Penta typeplaatjes (zowel de sticker als het metalen plaatje) zien er precies hetzelfde uit als de afbeelding hierboven. Hoe de typeplaatjes er uit zien hangt af van de uitvoering en het bouwjaar, maar over het algemeen kunt u hier wel dezelfde informatie op vinden. Op de website van Volvo Penta kunt u verschillende voorbeelden zien:
www.volvopenta.com/service-and-support/your-engine/find-your-serial-number/

 

Via de volgende stappen heeft u de juiste Volvo Penta onderdelen

U heeft met het motortype en het serienummer de belangrijkste gegevens van de motor bij de hand. Hiermee kunt u via onderstaande stappen bij de juiste onderdelen komen:
1. Ga naar de volgende website: www.volvopentashop.com/epc/nl-NL

2. Onder de lichtgrijze menubalk ziet u linksboven een geel/oranje kopje met ‘Applied filters’. Als u deze openklapt kunt u op twee manieren zoeken naar de juiste tekeningen:

Enter serial number
Als u hier het serienummer van uw motor invoert, komt u automatisch bij de juiste tekeningen terecht.

Als u het serienummer van de motor niet heeft achterhaald, kunt u ook op een andere manier zoeken:

Motor kiezen
Dit is een drop-downmenu waar u keuze heeft uit alle type motors van Volvo Penta. Kies voor het type motor dat u heeft.

3. Alle componenten van de motor komen naar voren. Kies voor het gedeelte van de motor waar u onderdelen voor nodig heeft door daar op te klikken.

4. U ziet nu de tekening van dit component met alle bijbehorende onderdelen genummerd. Deze nummering is terug te vinden in de tabel naast de tekening. In deze tabel vindt u de originele Volvo Penta onderdeelnummers, benodigde hoeveelheid en beschrijving van de onderdelen.

5. De juiste Volvo Penta onderdeelnummers zijn nu gevonden. U kunt de onderdeelnummers kopiëren en vervolgens in de zoekbalk van onze webshop invoeren. Wij hebben helaas nog niet alle Volvo Penta onderdelen op de website staan. Als het via de zoekbalk niet naar voren komt, kunt u altijd een mail sturen naar [email protected] om te informeren naar de beschikbaarheid van het gewenste onderdeel.

6. Als het toch niet lukt aan de hand van bovenstaande stappen, kunt u het onderstaande formulier zo volledig mogelijk invullen:

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »