Suzuki

Makkelijk de juiste onderdelen voor uw Suzuki buitenboordmotor vinden

Het is heel eenvoudig om zelf de geschikte onderdelen voor uw buitenboordmotor op te zoeken. Wij hebben een stappenplan gemaakt waarmee u gemakkelijk de juiste onderdelen kunt vinden.

Mocht u er toch niet uitkomen, helpen wij u graag om de juiste onderdelen te vinden. Dit kunnen wij doen aan de hand van uw motorgegevens. Via onderstaande button kunt u de motorgegevens zo volledig mogelijk in het formulier invullen.

 

De motorgegevens van uw Suzuki buitenboordmotor

De gegevens van de motor vindt u op het typeplaatje. Deze kunt u vinden op de bracket van de motor, het gedeelte waarmee u de motor aan de boot hangt. Onderstaand vindt u een voorbeeld van een Suzuki typeplaatje met daarop het aantal PK en het serienummer. Voor het aantal PK staat DF of DT, waarbij DF voor 4-takt en DT voor 2-takt staat.

 

Razendsnel de geschikte Suzuki onderdelen met onderstaand stapenplan

U vindt de gewenste Suzuki onderdelen door de volgende stappen te doorlopen:
1. Ga naar de website: www.boats.net/catalog/suzuki

2. Klik vervolgens op Outboard Parts by Model

3. U ziet nu een overzicht van verschillende Suzuki modellen onderverdeeld in aantal PK. DT staat voor 2-takt en DF staat voor 4-takt. Klik op het model dat op uw typeplaatje staat weergegeven.

4. U ziet nu een overzicht van verschillende Suzuki modellen onderverdeeld op bouwjaar. Kies voor het model waarvan het serienummer zoveel mogelijk overeenkomt met het serienummer van uw motor.

Tip: Een handigheidje hiervoor is de sneltoets CTRL + F (voor Apple-gebruikers is dit Command-F). Hiermee kunt u tekst zoeken op een webpagina. Door de eerste cijfers van het serienummer hier in te voeren, komt u bij het meest overeenkomende serienummer.

Wij raden altijd aan om eerst de tekeningen van het staartstuk (‘gearcase’ of ‘lower casing’) en de kap (‘cowling’ of ‘engine cover’) te bekijken. Hiermee kunt u controleren of de tekeningen overeenkomen met uw Suzuki motor.

5. De tekeningen van de motor zijn in verschillende componenten opgedeeld. Kies voor het gedeelte van de motor waar u onderdelen voor nodig heeft.

6. U ziet nu de tekening van dit component met alle bijbehorende onderdelen genummerd. Naast de tekening ziet u een tabel met de beschrijving en het originele Suzuki onderdeelnummer.

7. De juiste Suzuki onderdeelnummers zijn nu gevonden. U kunt de onderdeelnummers kopiëren en vervolgens in de zoekbalk van onze webshop invoeren. Wij hebben niet alle Suzuki onderdelen op de website staan. Als het via de zoekbalk niet naar voren komt, kunt u altijd een mail sturen naar [email protected] om te informeren naar de beschikbaarheid van het onderdeel.

8. Als het toch niet lukt aan de hand van bovenstaande stappen, kunt u het onderstaande formulier zo volledig mogelijk invullen:

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »