Mercury

Alleen het serienummer is nodig om de juiste Mercury onderdelen te vinden

De juiste Mercury onderdelen zelf vinden is heel simpel. U hoeft namelijk alleen maar het serienummer van uw motor in het systeem van Mercury in te voeren. We hebben een stappenplan in elkaar gezet waarmee u snel en makkelijk de geschikte onderdelen vindt.

Maar als u er toch niet helemaal uitkomt, bieden we graag de helpende hand. We hebben hiervoor wel de gegevens van uw Mercury motor nodig. Deze kunt u via onderstaande button in het formulier invullen.

 

Waar staat het serienummer van mijn Mercury buitenboordmotor?

Het serienummer van uw motor is te vinden op het typeplaatje. Deze is te vinden op de bracket, het gedeelte waarmee de motor aan de boot wordt gehangen. Hieronder vindt u een voorbeeld van hoe een Mercury typeplaatje er uit ziet:

 

Het ideale stappenplan waarmee u altijd de geschikte onderdelen vindt

Nu u het serienummer van de motor heeft, kunt u via onderstaande stappen bij de juiste onderdelen komen:
1. Ga via de onderstaande link naar het Mercury systeem:
Mercury Electronic Parts Catalogue

2. Bovenin de grijze balk kunt u het serienummer van uw Mercury motor invoeren. Het systeem vindt automatisch de juiste tekeningen van uw motor. Als de tekeningen overeenkomen met uw motor, kunt u verder naar stap 6.

3. Komt er op basis van uw serienummer niks naar voren in het Mercury systeem? Geen paniek! Het kan namelijk ook via de volgende website: www.boats.net/catalog/mercury/outboard

4. Vervolgens kiest u voor het aantal PK dat uw Mercury buitenboordmotor heeft.

5. U ziet nu een tabel met twee kolommen, namelijk 2-takt en 4-takt. Daaronder staan verschillende serienummerbereiken. Kies voor het serienummerbereik waar het serienummer van uw motor onder valt en u komt bij de tekeningen van de motor uit.

Om zeker te weten dat u de goede tekeningen van de motor heeft gevonden, is het altijd aan te raden om de kap en het staartstuk te vergelijken met de tekeningen hiervan. De tekening van de kap is te vinden bij ‘cowling’ of ‘engine cover’ en de tekening van het staartstuk is te vinden bij ‘gearcase’ of ‘lower casing’.

6. De tekeningen van alle componenten van de motor komen naar voren. Kies voor het gedeelte van de motor waar u onderdelen voor nodig heeft door op te tekening te klikken.

7. De tekening van dit component met alle bijbehorende onderdelen genummerd komt nu tevoorschijn. Deze nummering vindt u terug in de tabel rechts naast de tekening. In deze tabel vindt u de originele Mercury onderdeelnummers, de benodigde hoeveelheid en de beschrijving van de onderdelen terug.

8. De juiste Mercury onderdeelnummers zijn nu gevonden. U kunt de onderdeelnummers kopiëren en vervolgens in de zoekbalk van onze webshop invoeren.

9. Als u het bovenstaande goed heeft uitgevoerd en wij kunnen het onderdeel leveren dan komt deze nu naar voren. Klik het onderdeel aan en kijk of het gevonden onderdeelnummer in de beschrijving wordt weergeven. Zo ja, dit is het onderdeel dat u nodig heeft.

10. Mocht u er toch niet helemaal uitkomen, kunt u het onderstaande formulier zo volledig mogelijk invullen:

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »