Johnson / Evinrude

Op zoek naar geschikte onderdelen voor uw Johnson / Evinrude buitenboordmotor

We krijgen vaak de vraag of bepaalde onderdelen geschikt zijn voor een bepaald type motor. Het is echter gemakkelijk zelf op te zoeken of dit het geval is. Om u hierbij te helpen hebben we een stappenplan gemaakt. Hiermee zoekt u gemakkelijk zelf de juiste onderdelen voor uw Johnson of Evinrude buitenboordmotor.

Als het toch niet helemaal wilt lukken, helpen we u hier uiteraard graag mee. Hier hebben we wel de gegevens van uw motor nodig. Via onderstaande button kunt u de motorgegevens zo volledig mogelijk in het formulier invullen.

 

De gegevens vindt u op het typeplaatje van uw Johnson / Evinrude buitenboordmotor

Om bij de juiste tekeningen van uw Johnson of Evinrude buitenboordmotor te komen heeft u de gegevens hiervan nodig. De gegevens van de motor vindt u op het typeplaatje van de motor. Onderstaand vindt u een voorbeeld van een Johnson typeplaatje met daarop de modelcode en het serienummer. Een Evinrude typeplaatje ziet er nagenoeg hetzelfde uit. Op sommige typeplaatjes staat ook nog het bouwjaar van de motor.

 

Vindt eenvoudig geschikte Johnson / Evinrude onderdelen met dit stappenplan

Via onderstaande stappen kunt u bij de juiste onderdelen komen:
1. Ga naar de website: www.marineengine.com/parts/

2. Klik vervolgens op Johnson Outboard of Evinrude Outboard

3. Vervolgens voert u het modelnummer in dat op het typeplaatje van uw Johnson of Evinrude buitenboordmotor staat.

Als er via het modelnummer naar niks naar voren komt, probeer het dan vanaf de letter J (Johnson) of E (Evinrude). Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de modelcode uit het typeplaatje hierboven. De tekeningen komen hierbij naar voren als er wordt gezocht op J6RLESR in plaats van BJ6RLESR.

Om zeker te weten dat u de goede tekeningen van de motor heeft gevonden, is het altijd aan te raden om de kap en het staartstuk te vergelijken met de tekeningen hiervan. De tekening van de kap is te vinden bij ‘cowling’ of ‘engine cover’ en de tekening van het staartstuk is te vinden bij ‘gearcase’ of ‘lower casing’.

4. De tekeningen van de motor zijn in verschillende gedeeltes opgedeeld. Kies voor het gedeelte van de motor waar u onderdelen voor nodig heeft door hier op te klikken.

5. U ziet nu de tekening van dit component met alle bijbehorende onderdelen genummerd. Onder de tekening vindt u terug welk origineel Johnson / Evinrude onderdeelnummer en beschrijving bij het onderdeel hoort.

6. De juiste Johnson / Evinrude onderdeelnummers zijn nu gevonden. U kunt de onderdeelnummers kopiëren en vervolgens in de zoekbalk van onze webshop invoeren. Als het onderdeel niet direct naar voren komt, haal dan eerst 0 voor het onderdeelnummer weg. Bijvoorbeeld 389576 in plaats van 0389576.

7. Als het onderdeel niet naar voren komt aan de hand van bovenstaande stappen, kunt u het onderstaande formulier zo volledig mogelijk invullen:

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »