Honda

U vindt de geschikte Honda onderdelen eenvoudig

Het is helemaal niet zo moeilijk als men denkt om zelf de geschikte onderdelen voor uw buitenboordmotor op te zoeken. Wij leggen in 6 stappen uit hoe u gemakkelijk de juiste onderdelen kunt vinden.

En als u er niet helemaal uitkomt, helpen wij u natuurlijk graag. Dit doen wij aan de hand van uw gegevens van uw motor. Via onderstaande button kunt u de motorgegevens zo volledig mogelijk in het formulier invullen.

 

Pak de gegevens van uw Honda buitenboordmotor erbij

Waar kunt u de motorgegevens van uw Honda motor vinden? Dit staat op het typeplaatje van de motor. He typeplaatje is een metaal plaatje met daarop het serienummer. Deze is te vinden op de bracket, het gedeelte waarmee de motor aan de boot wordt gehangen. Hieronder vindt u een voorbeeld van hoe het typeplaatje er uit ziet:

 

Binnen 6 stappen heeft u de geschikte Honda onderdelen gevonden

Volg de onderstaande stappen en kom op de juiste onderdelen uit:
1. Ga naar de website: www.boats.net/catalog/honda/outboard

2. Vervolgens kiest u voor het aantal PK dat uw Honda buitenboordmotor heeft.

3. U ziet nu een overzicht van verschillende Honda modellen onderverdeeld op bouwjaar. Kies voor het model waarvan het serienummer zoveel mogelijk overeenkomt met het serienummer van uw motor.

Tip: Een hulpmiddel hiervoor is de sneltoets CTRL + F (voor Apple-gebruikers is dit Command-F). Hiermee kunt u tekst zoeken op een webpagina. Door de eerste cijfers van het serienummer hier in te voeren, komt u bij het meest overeenkomende serienummer.

Wij raden altijd aan om eerst de tekeningen van het staartstuk (‘gearcase’ of ‘lower casing’) en de kap (‘cowling’ of ‘engine cover’) te bekijken. Op deze manier kunt u controleren of de tekeningen overeenkomen met uw Honda motor.

4. De tekeningen van de motor zijn in verschillende componenten opgedeeld. Kies voor het gedeelte van de motor waar u onderdelen voor nodig heeft.

5. U ziet nu de tekening van dit component met alle bijbehorende onderdelen genummerd. Naast de tekening ziet u een tabel met de beschrijving en het originele Honda onderdeelnummer.

6. De juiste Honda onderdeelnummers zijn nu gevonden. U kunt de onderdeelnummers kopiëren en vervolgens in de zoekbalk van onze webshop invoeren. Wij hebben helaas nog niet alle Honda onderdelen op de website staan. Als het via de zoekbalk niet naar voren komt, kunt u altijd een mail sturen naar [email protected] om te informeren naar de beschikbaarheid van het gewenste onderdeel.

7. Als het toch niet lukt aan de hand van bovenstaande stappen, kunt u het onderstaande formulier zo volledig mogelijk invullen:

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »