Yamaha Ontsteking-electronica start/trim etc.

Wilt u een stukje gaan varen, maar gaat uw Yamaha buitenboordmotor niet aan? Krijgt u geen vonk of is de startmotor gewoon stuk? Start uw 2-takt of 4-takt buitenboordmotor niet? Dan is dat natuurlijk erg vervelend. Gelukkig heeft Allesmarine een ruim assortiment van alle Yamaha onderdelen die u nodig heeft om uw buitenboordmotor weer aan de praat te krijgen. Bekijk hieronder onze verschillende Yamaha ontsteking / elektronica en elektrisch gerelateerde producten.

Yamaha bougies

Als uw buitenboordmotor niet start, check dan eerst of u een vonk heeft op al uw bougies. Als dit niet het geval is, kan het zijn dat één of meerdere bougies kapot zijn. Bougies hebben namelijk niet het eeuwige leven. Ze raken vervuild, slijten na verloop van tijd en kunnen zelfs afbreken. Bij Allesmarine.nl hebben we altijd verschillende soorten voordelige bougies op voorraad, waardoor de juiste er voor u zeker bij zit.

 

Yamaha powerpacks, stators, bobines en triggers

Heeft u uw kapotte bougies vervangen maar heeft u nog altijd geen vonk? Dan kan het ook zijn dat uw bobine, stator, trigger of powerpack kapot is. Deze onderdelen maken samen met de bougies onderdeel uit van het ontstekingssysteem van een verbrandingsmotor.

Bobines zetten stroom over in hoogspanning van 20 tot 20.000 volt. Veel moderne buitenboordmotoren hebben meerdere bobines. In dat geval kunt u ze makkelijk verwisselen om te kijken welke er stuk is. In veel gevallen is een kapotte powerpack het probleem. Powerpacks kunnen ook wel gezien worden als de computers van buitenboordmotoren.

Zijn één van uw bobines, stators, triggers of powerpacks stuk? Dan vindt u bij Allesmarine.nl een ruim assortiment van vervangende onderdelen van Yamaha.

 

Yamaha startmotors en gelijkrichters

Een andere reden waarom uw Yamaha buitenboordmotor niet start kan zijn dat uw startmotor vervangen moet worden. Een startmotor zorgt ervoor dat de motor rondgaat. Ook de gelijkrichter kan het probleem zijn. Deze zorgt ervoor dat de benodigde accu om de buitenboordmotor via de startmotor te starten vol blijft. Bij Allesmarine.nl vindt u verschillende kwalitatieve Yamaha startmotors en gelijkrichters.

 

Yamaha dodemansknoppen

Een dodemansknop of dodemanskoord is verplicht om de veiligheid van iedere opvarende te garanderen. Als u overboord slaat, zorgt hij er namelijk voor dat de motor meteen afslaat. Een niet goed aangesloten dodemansknop kan echter ook een reden zijn dat uw buitenboordmotor niet start. Dodemansknoppen, contactsloten, uitknoppen en switches van het merk Yamaha bestelt u eenvoudig bij Allesmarine.nl.

 

Yamaha elektrische start kit

Bent u het zat om uw buitenboordmotor met de hand te starten, dan kunt u ook kiezen voor een elektrische start kit van Yamaha. Allesmarine.nl verkoopt alle onderdelen die nodig zijn om uw Yamaha buitenboordmotor elektrisch te starten. Zo wordt varen nog plezieriger!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »