Yamaha Impeller

Alle Yamaha impellers voor alle buitenboordmotoren vind je bij Allesmarine.nl. Dit is het belangrijkste onderdeel van uw Yamaha buitenboordmotor. De Yamaha impeller zorgt er namelijk voor dat het water, wat wordt opgevangen in het staartstuk, door wordt gepompt naar de koelkanalen van het motorblok. De Yamaha impeller zit strak in het waterpomphuis omdat het op deze manier meer druk kan opbouwen om het water door te pompen. Het is daarom nooit de bedoeling dat u uw buitenboordmotor zonder dat deze in het water hangt start. Hierdoor slijt het rubber van dit koelvinnetje en is deze direct stuk. Er wordt dan geen water meer opgepompt met alle gevolgen van dien. Dus start uw motor nooit zonder water. Uw motor wel starten op het droge? Gebruik dan oordoppen.

Pagina 1 van 2
Pagina 1 van 2

De Yamaha impeller het belangrijkste onderdeel?

Ja, dit is het onderdeel wat het meest van belang is als het gaat om de koeling van uw Yamaha motor. Vervang uw Yamaha impeller jaarlijks en voorkom veel duurdere reparaties. Het vervangen van deze 'koelvin', zoals het onderdeeltje ook wel eens wordt genoemd, kost rond de tien tot twintig euro. Als uw buitenboordmotor niet goed koelt, komt er gevolgschade als: oververhitting of warm lopen/draaien; smelten van plastic delen op uw motor; uw motor kan zelfs in brand vliegen bij oververhitting; uw motor gaat op de lagers lopen/schransen. De gevolgschade zal u altijd veel meer kosten dan het jaarlijks vervangen van uw Yamaha impeller.

 

Maar de huidige Yamaha impeller zit er ook al jaren in!

Dit horen wij heel vaak. Natuurlijk gaat het materiaal van dit Yamaha koelingsonderdeel langer mee dan een jaar. Zeker als de buitenboordmotor vaker wordt gebruikt dan een paar keer per jaar. Dan heeft het rubber geen kans in te drogen, wat de slijtage verminderd. Slijtage gaat harder als het onderdeel voor langere tijden stil staat. Daarnaast is het zo dat hoe groter de Yamaha impeller is, hoe minder snel het rubber afbreekt. Maar goed, dit zijn hele mooie scenario's en uiteraard kan het jaren goed gaan. Als het echter niet goed gaat en uw motor loopt stuk op dit buitenboordmotor onderdeel, kost het aanzienlijk veel meer dan dat je wel jaarlijks dit Yamaha outboard part vervangt.

 

Ik heb geen serienummer, onderdeelnummer of bouwjaar van de motor en ik wil toch de juiste Yamaha impeller bestellen

Geen probleem! Wij helpen u graag verder bij uw zoektocht naar de juiste Yamaha impeller. In onze blog staat hoe u uw originele (OEM) Yamaha buitenboordmotor nummers opzoekt. Hier geven wij ook aan hoe dit mogelijk is zonder type-, serienummer of bouwjaar. Hiernaast staan bij alle Yamaha impellers de afmetingen in onze productomschrijving. Mocht u er nog steeds niet uitkomen, e-mail ons dan en wij helpen u graag verder.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »