Uitknop-dodemanskoord

Voorkom boetes en bestel bij Allesmarine.nl uw dodemanskoord of dodemansknop. Dodemansknoppen en –koorden zijn in Nederland verplicht. U riskeert hoge boetes als u deze niet heeft. Bij Allesmarine.nl vindt u al uw uit- en aan-knoppen. Ook voor start buttons, contactsloten en zuurstofsensors voor buitenboordmotoren bent u op deze pagina aan het juiste adres. Start uw buitenboordmotor niet of heeft uw buitenboordmotor geen vonk? Controleer dan altijd eerst of uw uitknop en/of dodemanskoord goed aangesloten zit.

Wat is een dodemanskoord?

Een dodemanskoord zorgt ervoor dat wanneer u overboord valt, de motor ook uitvalt. Valt u overboord, dan wordt het koord achter de dodemansknop vandaan getrokken en valt de motor stil. Dit voorkomt nare ongelukken als de boot onbemand rond gaat tollen. Want u moet er natuurlijk niet aan denken wat er kan gebeuren als uw boot op hol slaat terwijl u ernaast in het water ligt. Een dodemansknop is daarom ook essentieel op uw boot en u moet hem tijdens het varen dus altijd om uw pols doen.

Door de spiraalvorm zorgt het dodemanskoord voor genoeg bewegingsruimte tussen u en de buitenboordmotor zonder daarbij veel plek in te nemen. Het dodemanskoord moet u bevestigen aan uw pols en aansluiten aan de buitenboordmotor. 

Een tip: rust uw boot ook uit met een tweede dodemanskoord. Want zonder dodemanskoord kan de motor niet meer opnieuw gestart worden. Hierdoor kunnen personen die nog in de boot zitten niet naar de persoon toe varen die uit de boot is gevallen.

 

Koop uw dodemansknoppen bij Allesmarine

Wij verkopen dodemansknoppen en -koorden van verschillende merken. In onze ruime collectie vindt u bijvoorbeeld exemplaren van de merken Yamaha, Mercury. Suzuki, Honda, Mariner, Tohatsu, Johnson en Evinrude. Dodemanskoorden leveren wij doorgaans in een rode kleur zodat deze niet over het hoofd te zien is.

Een dodemansknop en het dragen van een dodemanskoord is verplicht bij het besturen van een snelle motorboot. Heeft u deze niet, dan staat daar een hoge boete op.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »