Ruddersafe

De Ruddersafe is verkrijgbaar in 3 verschillende types, kijk snel welke het beste bij u past!

Alle buitenboordmotoren behalve Volvo Penta
Type 2: Voor boten tot 6,5 meter
Type 3: Voor boten van 6,5 tot 8,5 meter
Type 4: Voor boten vanaf 8,5 meter

Volvo Penta 280/290
Type 2: Voor boten tot 6,5 meter
Type 3: Voor boten van 6,5 tot 8,5 meter
Type 4: Voor boten vanaf 8,5 meter

De Ruddersafe voor een optimale vaarkoers


Optimale controle met de Ruddersafe.

Met de Ruddersafe wordt aanmeren kinderspel. Wanneer uw motor is voorzien van een Ruddersafe gaat u merken dat u beter kan manoeuvreren met uw boot. Dit is natuurlijk erg handig in een drukke haven of smalle vaarwegen. De Ruddersafe wordt ook wel een dubbelroer genoemd. De bladen gaan lans de schroef van uw buitenboordmotor en zorgen ervoor dat de aandrijving tot één centraal punt wordt gericht, hierdoor krijgt u extra veel controle wanneer u snelheid mindert.

Betere vaarkoers

Zoals aangegeven krijgt u met een Ruddersafe meer controle en zal u een stuk stabielere vaarkoers ervaren. Koerscorrecties zullen verminderen en de ontspanning zal toenemen. En vooral dit laatste is natuurlijk prettig wanneer u een gezellige dag op de boot heeft gepland.

Ook kan u doormiddel van het automatische lift systeem nog steeds ook de hoge snelheid het zelfde manoeuvreren zoals u al gewent bent. Door de waterdruk klapt de Ruddersafe namelijk automatisch omhoog waardoor u overstuur en snelheidsverlies voorkomt. Wanneer u weer vaart mindert klapt de Ruddersafe ook weer automatisch naar beneden.

Minder brandstofverbruik

Omdat de Ruddersafe de koersstabiliteit optimaliseert gaat u minder brandstof verbruiken en dit bespaart kosten. Verder zal de kans op schade ook afnemen aangezien u meer controle heeft tijdens bijvoorbeeld het aanmeren van uw boot.

Eenvoudige montage van de Ruddersafe

Iedereen die ook maar een beetje handig is kan de Ruddersafe zelf monteren. Boren is niet nodig. Via de brackets die aan de bladen zitten schroeft u de Ruddersafe vast aan de cavitatieplaat van uw buitenboordmotor. Let op: vast is vast, het is erg belangrijk dat de schroeven niet te strak aandraait, dit voorkomt dat de bracket breekt. Bestel uw Ruddersafe veilig en snel via Allesmarine.nl!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »