Prop-Guard / Propeller / Propellor / Schroef bescherming

Is uw buitenboordmotor schroef al voorzien van een propguard? Eigenlijk is het tegenwoordig niet meer uit te leggen om zonder te varen. Een propguard maakt uw boot namelijk een stuk veiliger. En dat is niet het enige voordeel, want ook uw vaarprestaties verbeteren bij het gebruik van dit onderdeel. Wacht dus niet te lang en rust uw buitenboordmotor vandaag nog uit met een propguard. Bij Allesmarine vindt u een divers aanbod van verschillende modellen tegen aantrekkelijke prijzen.

Wat is een propguard?

Een propguard – de naam zegt het eigenlijk al – dient als bescherming van de propeller of schroef van een buitenboordmotor. Met behulp van een speciaal ontworpen klemsysteem kan het als een soort kooi om de propeller heen worden bevestigd. Omdat een propguard vrij is van bewegende delen, hydraulische slangen of elektrische draden is het een zeer geschikt onderdeel om uw buitenboordmotor veiliger te maken. Daarnaast is het gemaakt van extreem sterk polypropyleen wat niet corrodeert.

 

Waarom een propguard installeren?

Een betere vraag zou zijn: waarom niet een propguard installeren? Want de lijst met voordelen zijn eindeloos. We zetten ze voor u op een rijtje:

  1. Een propguard maakt uw buitenboordmotor simpelweg een stuk veiliger. Propellers zijn onderdelen die altijd erg veel (ernstige) ongelukken hebben veroorzaakt. Niet zo gek als u bedenkt dat ze tegenwoordig diameters hebben van meer dan 40cm en toerentallen draaien tot 6000 omwentelingen per minuut.
  2. Niet alleen mensen lopen een kleinere kans om verwond te worden door een propeller, ook het onderwaterleven heeft profijt van een propguard.
  3. Schroeven en propellers zijn vaak vrij duur. Door ze goed te beschermen verkleint u de kans aanzienlijk dat ze stuk gaan.
  4. Een propguard heeft ook een positief effect op de vaarprestaties van uw boot. Hij verbetert namelijk de propeller effectiviteit, verhoogt de stuwdruk, verbetert de acceleratie en verlaagt het trekken van de buitenboordmotor.
  5. Propguards roesten en oxideren niet.

 

Propguards bij Allesmarine

Allesmarine.nl is dé online watersportwinkel voor al uw bootonderdelen, motoronderdelen en watersport accessoires. Bij ons vindt u voor elke buitenboordmotor een geschikte propguard, of het nu gaat om 5 PK of 350 PK. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende kleuren. Bestel snel en profiteer van onze uitstekende service.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »