Power Trim / Lift

Een power trim lift voor uw buitenboordmotor nodig? Allesmarine.nl biedt power trim liften aan van het merk CMC. CMC is de wereldleider in tilt&trim apparaten voor uw buitenboordmotor. Mocht u meer informatie willen over een power trim lift van Allesmarine.nl. Stuur ons dan een e-mail via de contactpagina.

Pagina 1 van 2
Pagina 1 van 2

Het nut van een getrimde motor

Een boot met een goed getrimde motor is sneller, gemakkelijker te controleren, comfortabeler voor de opvarenden, zuiniger en het belangrijkste van alles: veiliger wanneer u er hard mee vaart.

Een correct afgestelde boot vaart met de boeg lichtjes omhoog gericht over het water. De boot lijkt dan over het water te glijden. Een boot die daarentegen te weinig getrimd is moet constant tegen de golven opbotsen, wat het vaarcomfort niet ten goede komt. Als u de boot te veel getrimd heeft, heeft de boot weer de neiging om te veel uit het water te komen. De motor duwt de boot de lucht in, terwijl de voorkant van de boot naar beneden wil.

 

Buitenboordmotor trimmen

Als u uw buitenboordmotor trim wilt afstellen, doe dit dan op een dag met rustig vaarwater. Vaar naar een zone waar het water diep genoeg is. Trim de motor volledig naar beneden met behulp van één van onze power trims of lifts en geef dan langzaam gas totdat u de maximumsnelheid heeft bereikt. Wacht vervolgens een paar seconden en begin dan langzaam met het naar boven trimmen van de motor. De motor begint meer toeren te draaien en de boeg begint omhoog te komen. Als het goed is voelt u ook dat u sneller gaat. Als de motor naar boven blijft trimmen tot het moment dat de boot over het water begint te springen, moet u weer langzaam naar beneden trimmen tot het springen van de boot stopt. Nu heeft u de optimale afstelling gevonden om onder deze omstandigheden te varen op maximale snelheid.

Met wat ruiger weer is het verstandig om de trimhoek wat bij te stellen. U kunt dan het beste de trimhoek weer wat verlagen als u tegen de golven in moet varen. Als u de golven in uw rug heeft is het verstandig om de motor iets omhoog te trimmen. Hierdoor komt de boeg iets omhoog bij het varen waardoor het risico dat de motor onder water komt als u van een golf af vaart kleiner wordt.

Een buitenboordmotor is niet alleen een voortstuwingsmechanisme, maar functioneert ook als roer en dus als stuurmiddel. Hoe dieper de motor onder water zit, hoe efficiënter het stuureffect wordt. Dus hoe meer u de motor naar boven trimt, hoe minder goed hij te besturen is.

 

CMC Powerlift

Wij verkopen verschillende Powerlifts van het merk CMC voor verschillende buitenboordmotoren. De elektrische hydraulische powerlifts hebben een stuwkracht van 7.800 lbs. De powerlifts zijn volledig waterdicht en zijn gemaakt van roestvrij stalen bevestigingsmiddelen.

 

CMC Power Trim en Tilt

Onze Power Trim- en Tilt-units ontgrendelen het verborgen prestatiepotentieel in uw boten en motoren. De Trim en Tilt combineert een spiegelbeugel en een hefboomplaat. De geavanceerde engineering van deze producten verbetert de topsnelheid van uw boot, vermindert het brandstofverbruik en stabiliseert bootritten en tracking.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »