Vergelijkbare/identieke bougies en/of filters zoeken

Uitleg hoe u filters of bougies opzoekt terwijl u een ander merk filter of bougie heeft of als uw bougie of filter een ander nummer heeft. Kortom, het omnummeren van uw bougie en/of filter.

Dezelfde bougie zoeken van een ander merk

Wij krijgen heel veel reacties van onze klanten dat ze een ander merk bougie hebben dan de NGK bougies die wij via Allesmarine.nl aanbieden. Dit hoeft helemaal geen probleem te zijn. We moeten voor uw huidige bougie een alternatief maar wel dezelfde bougie vinden van NGK. Dit is eenvoudig op te zoeken via Google. Het enige wat we moeten doen is "cross reference" in vullen in het Google zoekbalkje en dan het nummer wat op uw huidige bougie staat. Vervolgens krijgen we automatisch verschillende websites te zien met vervangende alternatieve bougies. 

Voorbeeld cross reference opzoeken van bougies

Een voorbeeld: ik kreeg vandaag een Johnson 15 PK binnen. Hier zaten oude Champion bougies in met nummer QL77JC4. Wij hebben de keuze gemaakt alleen maar NGK bougies te gaan leveren via onze website. Daarom was een omnummering noodzakelijk. Ik ga naar Google en vul in: ''cross reference QL77JC4''. De eerste website die naar voren komt is: sparkplug-crossreference.com.

Deze website gebruik ik eigenlijk altijd en geeft alle alternatieven weer voor de Champion QL77JC4. Ik heb gekozen voor de NGKBR9HS-10, omdat ik uit ervaring weet dat deze in de meeste Johnson motoren zitten van dit type. De site geeft echter nog twee alternatieven NGK bougies met andere nummers weer. Daar loopt deze motor dus ook prima.

Wilt u een NGK bougie nummer ontcijferen om te begrijpen waar elk nummer en cijfer voor staat neem dan eens een kijkje op de volgende website:
ngk.de/nl/techniek-in-detail/bougies/hoe-u-de-ngk-code-kunt-kraken/

Twijfelt u of er in uw motor de juiste bougies zitten? Zoek dan het juiste onderdeelnummer op via onze blog over het opzoeken van originele onderdeelnummers.

Hetzelfde oliefilter of benzinefilter zoeken van een ander merk of origineel nummer

Er zijn meerdere onderdelen die voor een "cross reference" in Google in aanmerking komen en dat zijn motor filters. Vaak passen er op uw binnenboord of buitenboord motorblok meerdere filters met verschillende onderdeelnummers die toch hetzelfde doen en werken.

Dit omdat filters met verschillende onderdeelnummers toch inwendig identiek aan elkaar zijn. En de werking, de filtering, gelijk is aan elkaar. Tevens zijn de maatvoering en vilt in het filter identiek aan elkaar. Zodoende zijn deze filters uitwisselbaar met elkaar.

Dus staat uw filter niet bij ons op de site? Of is uw filter niet direct leverbaar en een andere wel? Grote kans dat er net zo goed een andere filter op uw binnenboordmotor of buitenboordmotor past die hetzelfde doet en hetzelfde werkt. Dit is op te zoeken via Google. Vul in "cross reference" en daarachter uw filternummer.

Tip: Bij filters werkt het ook goed om "alternative" of "replacement" in plaats van "cross reference" in te vullen in Google voor het huidige filter nummer.

Voorbeeld alternative/replacement opzoeken van filters

Wij waren laatst een keer door onze filters met nummer REC35-06003 heen. Deze heeft het origineel Mercruy/MerCruiser onderdeelnummer 35-866340Q03. We gaan naar Google en vullen één van de termen zoals hierboven genoemd in. In dit geval gebruikten wij ''replacement 35-86634Q03''. Er volgt dan een hele lijst met websites met alternatieve filters voor deze Mercury/MerCruiser filter. Bovenaan staat eigenlijk al tijd: oilfilter-crossreference.com.

Dit is een hele handige website. Maar er zijn er nog veel meer die u verder kunnen helpen. Google maar raak.

Op deze manier vindt u altijd een geschikte bougie of filter voor uw boot of motor. Zo kunt u morgen weer varen of verder met uw reparatie/onderhoud aan uw buitenboordmotor of binnenboordmotor.

Reacties

 1. fred antoni fred antoni

  Hallo,ik heb een buitenboord Honda 5pk kan ik een BPR6ES bougie van NGK gebruiken?
  Alvast bedankt

 2. Dave Obdam Dave Obdam

  Beste klanten,

  We blijven dit herhalen.Wilt u uw vragen snel beantwoord hebben? stuurt u dan een email via onze contact pagina BVD

 3. Mirian Mirian

  Hallo, wij hebben een oude Johnson 6pk 2tak buitenboordmotor. Welke bougie hoort er in? Er zit champion j6c, wij weten niet of dat wel de juiste zijn. Graag een reactie van uw.

 4. Nico Nico

  hallo , ik heb een yamaha 5pk lucht gekoeld langstaart (buitenboord ) welke bougie moet hier in ?? graag bericht terug aub

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »