Zoeken vergelijkbare, identieke bougie of filter

 • Geplaatst op
 • Door Dave Obdam
 • 4

Uitleg hoe u Filters of Bougies op zoekt terwijl u een ander merk filter of bougie heeft, of uw bougie of filter een ander nummer heeft. Kortom het om nummeren (cross reference/ replacement) van uw bougie en of filter.


Dezelfde bougie zoeken van een ander merk:

Wij krijgen heel veel reacties van onze klanten dat ze een ander merk bougie hebben dan de NGK bougies die wij via Allesmarine.nl aanbieden. Dit hoeft helemaal geen probleem te zijn. We moeten voor uw huidige bougie een alternatief maar wel dezelfde bougie vinden van NGK.  Dit is eenvoudig op te zoeken via internet / Goolge. Het enigste wat we moeten doen is "cross reference" in vullen in het Google zoek balkje en dan het nummer wat op uw huidige bougie staat. Vervolgens krijgen we automatisch verschillende websites te zien met vervangende alternatieve bougies. 

Voorbeeld 'cross reference (replacement bougies)

Voorbeeld:  Ik kreeg vandaag een Johnson 15 pk binnen. Hier zaten oude bougies in 'Champion' met nummer QL77JC4. Wij hebben de keuze gemaakt alleen maar 'NGK bougies' te gaan leveren via onze website. Daarom was een omnummering noodzakelijk. Ik ga naar Google en vul in: cross reference QL77JC4De eerste website die naar voren komt is:
 

www sparkplug-crossreference.com. Deze website gebruik ik (eigenlijk) altijd en geeft alle alternatieven weer voor de Champion QL77JC4 Ik heb gekozen om de NGKBR9HS-10 omdat ik uit ervaring weet dat deze in de meeste Johnsons zitten van dit type. De site geeft echter nog twee alternatieven NGK bougies met ander code /nummers weer. Daar loopt deze motor dus ook prima op en mee.
 

Wil je een NGK bougie code / nummer  ontcijferen om te begrijpen waar elk nummer en cijfer voor staat  neem dan eens een kijkje op de volgende website:  https://www.ngk.de/nl/techniek-in-detail/bougies/hoe-u-de-ngk-code-kunt-kraken/
 

Twijfel je of er in jouw motor de juiste bougies zitten?  Zoek dan het juiste onderdeelnummer op via onze andere blog over het opzoeken van originele onderdelen en nummers.
 

Dezelfde Olie filter of Benzine filter zoeken van een ander merk of origineel nummer

Er zijn meerdere onderdelen die voor een "cross reference" in Google in aanmerking komen dit zijn motor filters.  Vaak passen er op jouw inboard of outboard motorblok meerdere filters met verschillende nummers of verschillende originele nummers die toch hetzelfde doen en werken.
 

Dit omdat  filters met verschillende onderdeelnummers  toch inwendig  identiek aan elkaar zijn. En de werking, de filtering , gelijk is aan elkaar. En tevens de maatvoering en vilt in het filter identiek / gelijk zijn aan elkaar. En zodoende uitwisselbaar zijn met elkaar.
 

Dus staat jouw filter niet bij ons op de site, of is jouw filter niet direct leverbaar (en een andere wel), grote kans dat er net zo goed een andere filter op jouw binnenboordmotor of buitenboordmotor past, die het zelfde doet en het zelfde werkt. Dit is op te zoeken via Google. Vul in  "Cross reference"  en dan uw filternummer.
 

Tip: Wat bij filters ook goed werkt is in plaats van  "cross reference", "alternative", of "replacement" in te vullen in Google voor het huidige filter nummer.
 

Voorbeeld:  Wij waren laatst een keer door onze filter REC35-06003 heen met het origineel Mercruy/Mercruiser onderdeelnummer 35-866340Q03. We gaan naar Google en vullen  één van de termen zoals hierboven genoemd in.  In dit geval gebruikte wij: replacement  35-86634Q03 Er volgt dan een hele lijst met websites met alternatieve filters voor deze Mercruiser filter. Bovenaan staat eigenlijk al tijd: www.oilfilter-crossreference.com. Dit is een hele handige website. Maar er zijn er nog veel meer die je verder kunnen helpen. Google maar raak.
 

Op deze manier vindt je altijd een geschikte bougie of filter voor uw Boot of motor en kunt u morgen weer varen, of verder met uw reparatie / onderhoud aan uw buitenboordmotor / binnenboordmotor. 

 
Voorbeeld 'cross reference (replacement bougies)

Reacties

 1. fred antoni fred antoni

  Hallo,ik heb een buitenboord Honda 5pk kan ik een BPR6ES bougie van NGK gebruiken?
  Alvast bedankt

 2. Dave Obdam Dave Obdam

  Beste klanten,

  We blijven dit herhalen.Wilt u uw vragen snel beantwoord hebben? stuurt u dan een email via onze contact pagina BVD

 3. Mirian Mirian

  Hallo, wij hebben een oude Johnson 6pk 2tak buitenboordmotor. Welke bougie hoort er in? Er zit champion j6c, wij weten niet of dat wel de juiste zijn. Graag een reactie van uw.

 4. Nico Nico

  hallo , ik heb een yamaha 5pk lucht gekoeld langstaart (buitenboord ) welke bougie moet hier in ?? graag bericht terug aub

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »