Boot seizoensklaar maken

  • Geplaatst op
  • Door Dave Obdam
  • 0

Maak uw boot seizoensklaar met Allesmarine.nl. Wij hebben voor een aantal belangrijke tips op een rij gezet zodat u goed voorbereid het Watersportseizoen in gaat. Lees onze tips, volg de stappen en u hoeft zich nergens zorgen over te maken.

Uw Boot Seizoensklaar maken met Allesmarine.nl


Seizoensklaar maken van uw boot met Allesmarine.nl

Heeft u uw boot goed winterklaar gemaakt? Dan zal het een stuk makkelijker worden om de boot klaar te maken voor het seizoen. Niet helemaal de juiste voorbereiding voor de winter gevolgd? Ook dan helpen wij u graag met een paar tips voor het seizoensklaar maken van uw boot. Volg de stappen en ga goed voorbereid het watersportseizoen in!

#1 De Filtercheck

Benzinefilters en oliefilters,  Belangrijk onderdelen die jaarlijks vervangen moeten worden. U wilt er immers niet pas op het water achter komen dat de filters vies zijn en dus niet meer goed werken. Check daarom voorafgaand aan het seizoen zowel de brandstoffilters als de oliefilters en vervang deze. Zo bent u altijd verzekerd van een behouden vaart

Bestel hier uw olie en benzine filters direct door op het merk van uw motor te klikken: Yamaha , Suzuki , Tohatsu/Mercury , Honda

Zit uw merk er niet bij? Bekijk dan al onze Olie & Benzinefilters

#2 Werkt de koeling van de motor? 

Het is belangrijk om jaarlijks de impeller in uw buitenboordmotor of binnenboordmotor te controleren en aan het eind van het jaar, of bij elke service beurt te vervangen, om problemen te voorkomen. Zorg er dan ook altijd voor om een reserve-onderdeel (impeller) aan boord te hebben.

Onze vuistregel bij een buitenboordmotor is:  staartstuk los, is standaard u impeller vervangen. Dus niet alleen controleren, als uw staartstuk toch los is, direct uw impeller vervangen. En bij een binnenboordmotor jaarlijks de impeller vervangen.

Bestel uw impellers bij Allesmarine.nl. Bekijk onze buitenboordmotor impellers of onze binnenboordmotor impellers en selecteer het merk van uw motor om de juiste impeller te vinden!


#3 De Anodes

Voor dat het schip het water in gaat moeten de anodes worden beoordeeld. Anodes bestaan vaak uit zink, soms uit aluminium en zorgen ervoor dat er geen galvanische corrosie ontstaat aan andere delen door elektrolyse. De anode bestaat uit een minder edel metaal en zal als eerste worden aangevreten, een soort lokaas dus. In een jaar tijd kan een anode een flink eind gereduceerd zijn en moet dan ook vervangen worden. Weten welke anode u nodig heeft? lees dan onze blog!

Bestel de juiste anode bij Allesmarine.nl door op het merk van uw motor te klikken: Yamaha , Suzuki , Mercury/Mariner , Honda, Tohatsu, Volvo Penta

#4 Olie vervangen

De motor is natuurlijk een erg belangrijk onderdeel van de boot. Niet alleen de filters kunnen voor problemen zorgen. Ook de motorolie en staartstuk olie dient bij elke beurt ververst/vervangen te worden. Check bij het seizoensklaar maken of er eventuele olielekkage is, check vervolgens de peilstok en vul de olie aan.

Wees voorbereid en zorg altijd dat u 1L motorolie aan boord hebt. Dan kan u op het water niets overkomen!

Bestel uw motor- en staartstuk olie bij Allesmarine.nl. Bekijk al onze olieën en onderhoudsmiddelen en ga goed voorbereid het watersportseizoen in!

#5 Controleer ook de bougies

Last but not least, de bougies. Toch wel belangrijk om ook te inspecteren voordat het seizoen van start gaat. Controleer de bougies: Werkt alles naar behoren? Dan bent u all-set en klaar om het watersportseizoen vol vertrouwen tegemoet te gaan! 

Heeft u geen vonk? Bekijk dan eerst of de bougies goed zijn en of deze een vonk hebben. Als er geen vonk is, dient u eerst uw oude bougie te vervangen voor een nieuwe alvorens u verder gaat kijken naar andere onderdelen. Het kan ook zijn dat uw bougiekabel af is waardoor uw buitenboordmotor niet meer goed start of lekker loopt. De bougiekabel zorgt er ook voor dat de bougie goed blijft vonken. Daarom is het verstandig om ook uw bougie kabel te vervangen. 

Nog steeds geen vonk? Ai, het kan zijn dat de bobine, stator of trigger van de motor stuk zijn. Check als eerste de bobine en kijk of het probleem hierin zit. Bij een goede benzine /lucht verhouding en juiste ontsteking ziet uw bougie koffie bruin. Ziet uw bougie pik zwart of heel licht grijs/wit dan mankeert er iets aan de buitenboordmotor.

Bestel de juiste bougies direct online bij Allesmarine.nl. Klik op het merk van de motor die u heeft en vind direct de juiste bougies: Tohatsu, Mercury/Mariner, Yamaha, Honda, Suzuki

Bougiekabels vervangen? Deze vindt u hier

Op zoek naar andere onderdelen?

Komt u tijdens het seizoensklaar andere onderdelen tegen die absoluut aan vervanging toe zijn? Klik op de foto van het merk motor dat u heeft en bekijk al onze onderdelen!

 

10% Korting op uw bestelling bij Allesmarine.nl

Natuurlijk helpt Allesmarine.nl graag met de benodigde onderdelen. Als u uw inschrijft voor onze nieuwsbrief dan ontvangt u bij uw bestelling 10% korting op een van uw volgende aankopen. *niet te besteden in combinatie met een al bestaande kortingscode.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsbrief

Reacties

  1. Jan Dijkstra Jan Dijkstra

    Bedankt voor deze tips voor het seizoensklaar maken van je boot. Ik heb recent een boot gekocht en wil weten waar ik op moet letten. Een goed idee vooraf alle filters te checken.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »