Water scheidende benzine filters

Pagina 1 van 2
Pagina 1 van 2

Waterscheidende benzinefilters in alle soorten en maten

Waterscheidende benzinefilter worden door Allesmarine.nl geleverd in verschillende soorten en maten. Het assortiment bevat waterscheidende benzinefilters van vele verschillende merken. De brackets kunnen apart geleverd, maar het is ook mogelijk om een combinatie van een bracket en een waterscheidende benzinefilter te bestellen

 

Wat is een waterscheidende benzinefilter?

Zoals de naam al zegt zorgt deze filter er voor dat water en benzine van elkaar gescheiden worden. Een waterafscheidende benzinefilter is een filter dat er voor zorgt dat er schone brandstof wordt afgeleverd aan de motor. In principe worden ze  gebruikt in de auto- en de scheepsvaart industrie. De waterafscheidende benzinefilter verwijdert water en vaste verontreinigingen uit de brandstof voordat het de brandstofpomp bereikt. Dit is noodzakelijk omdat de brandstofinjectoren sluiten als de brandstof veel water bevat. Door verontreinigen te verwijderen, voorkomen ze dat de binnenboordmotor vertopt raakt met vast materiaal. Een motor werkt namelijk een stuk efficiënter met schoon brandstof. Schone benzine zorgt er ook voor dat de motor geen storing krijgt.

 

Hoe werkt een waterscheidende benzinefilter?

De meeste waterafscheidende benzinefilters worden gemaakt van plastic of aluminium. Deze zorgen er voor dat er water uit de benzine van de boot wordt verwijderd, en het voorkomt dat er water in de binnenboordmotor komt. De aanwezigheid van water in de motor kan voor een stroom explosie zorgen.  Dit zou de bootcilinder van de en gehele motor kunnen beschadigen. De waterscheidende benzinefilter kan dienen als primaire filter of als secundaire filter. Filters voeren op twee manieren water af. Als de waterafscheidende benzinefilter wordt geïnstalleerd als primaire filter, wordt het water afgezogen door het filter. De motor verwijdert het afvalwater en verdere verontreinigingen met deze methode. Als de waterscheidende benzinefilter wordt geïnstalleerd als secundair filter, wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamd hevelsysteem om het afvalwater en verontreinigingen te verwijderen. Water en brandstof worden in een filter gepompt en daarna volgt er een snelle draaibeweging. Het water en verontreiniging zaken naar de bodem en de benzine blijft bovenop. De benzine gaat vervolgens naar de brandstofleiding en het afvalwater wordt afgevoerd. Het is verstandig om het elk jaar te vervangen.

 

Allesmarine.nl staat klaar om u te helpen

Als u het juiste waterafscheidende benzinefilter of bracket niet kunt vinden, is het altijd mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice van Allesmarine.nl. Wij staan altijd klaar om met u het juiste product te vinden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »