Volvo Penta Waterpomp

Op zoek naar een waterpomp voor uw binnenboordmotor van het merk Volvo Penta? Bij Allesmarine hebben we een groot assortiment onderdelen van Volvo. Op deze pagina kunt u terecht voor alle onderdelen die u nodig heeft voor uw waterpomp.

Pagina 1 van 3
Pagina 1 van 3

Waterpomp van Volvo Penta kopen

Volvo Penta staat bekend om haar betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige onderdelen. Wat u ook zoekt voor uw Volvo Penta onderhoud, wij hebben het. Wilt u Volvo Penta onderdelen voor uw waterpomp bestellen? Wij leveren al onze producten, dus ook de Volvo Penta onderdelen op deze pagina, met 1 jaar garantie.

 

Hoe werkt een waterpomp?

Waarvoor is een waterpomp nodig? Simpel: een benzinemotor van een boot moet worden afgekoeld. Als het koelsysteem niet meer goed werkt kan de motor namelijk oververhit raken, wat kan leiden tot ernstige schade.

Een waterpomp zorgt ervoor dat de benzinemotor gekoeld wordt en niet oververhit raakt. Het benodigde water wordt opgepompt door een impeller. Een impeller gaat stuk als deze niet in het water draait. Zorg er dus altijd voor dat de motor niet draait buiten het water.

 

Kapotte waterpomp herkennen

Als uw waterpomp kapot is of verstopt zit wordt er geen koelwater naar buiten gespoten. Het is bij buiten- en binnenboordmotoren goed zichtbaar en ook hoorbaar als hij niet goed werkt. Maakt uw benzinemotor een apart geluid, dan is het goed mogelijk dat de pomp kapot is. Bij een defect moet dit direct vervangen worden, omdat de motor anders oververhit kan raken.

Controleer ook altijd de waterpomp als u de motor opbergt voor de winter. Kijk of de impeller niet beschadigd is. Mocht de impeller lichte schade hebben, dan is het verstandig om deze gelijk te vervangen. Controleer ook de thermostaat en alle overige onderdelen die met het koelsysteem te maken hebben en die dus essentieel zijn voor de koeling van de motor.

 

Bestellen bij Allesmarine

Bestel nu een waterpomp bij Allesmarine en profiteer van onze scherpe prijzen en voordelige service. Vindt u niet wat u zoekt? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »