Volvo Penta Binnenboordmotor Onderdelen

Al uw Volvo Penta onderdelen zijn te vinden bij Allesmarine.nl. Kunt u iets niet vinden of heeft u een vraag? Wij hebben een stappenplan om Volvo Penta onderdelen op te zoeken gemaakt. Mocht dit niet lukken, kunt u het formulier op die pagina invullen.

Of stuur ons even een e-mail. Wij reageren altijd binnen een uur (meestal nog sneller) en geven dan door waar u het onderdeel bij ons online kunt vinden. Als wij het onderdeel niet aanbieden op de webshop, dan kunnen we het bestellen.

Volvo Penta onderdelen Diesel vs Benzine

Volvo Penta heeft zowel diesel binnenboordmotoren als benzine binnenboordmotoren. Kijk daarom goed op deze pagina of u de juiste Volvo Penta diesel of benzine onderdelen selecteert. Het kan ook voorkomen dat de Volvo Penta parts op zowel de Volvo diesel inboard als op de Volvo benzine inboard voor komt. Daar waar mogelijk hebben wij van Allesmarine.nl de onderdelen voor uw Volvo Penta buitenboordmotor of binnenboordmotor onderverdeeld in de categorieën Diesel en Benzine.

 

Geschiedenis van de Volvo Penta

In 1907 werd de eerste Volvo Penta geproduceerd. Dit was de beroemde B1 motor, welke was ontworpen door Edvard Hubendick. Deze inboard motor werd Penta genoemd, het Griekse woord voor vijf, omdat er vijf personen aanwezig waren bij de tekening presentatie van dit motorblok. In 1909 kwamen de motoren daadwerkelijk op de markt. Tussen 1910 en 1990 werd de Volvo Penta inboard line uitgebreid met 2, 3 en 4 cilinder motoren. Tussen 1920 en 1929 brak het merk Volvo Penta pas echt door.

In 1922 werd de eerste Volvo Penta Outboard geïntroduceerd. Vandaag de dag is het bijzonder lastig om Volvo Penta onderdelen voor deze buitenboordmotor te krijgen. Er zijn Volvo Penta 2-takt buitenboordmotoren in omloop die nog steeds lopen, maar helaas zijn hier dus geen onderdelen meer van te krijgen. Het houdt dus een keer op met deze unieke, goedlopende exemplaren. De 4-takt buitenboordmotoren van Volvo Penta zijn gelijk aan (zelfde motorblokken) de eerste Honda motoren. Hier zijn nog voldoende onderdelen voor uw Volvo Penta buitenboordmotor te verkrijgen.

In 1959 kwam de Volvo Penta Aquamatic. Dit is de Volvo Penta binnenboordmotor zoals we hem vandaag de dag nog zien. Dit is een Volvo Penta binnenboordmotor (diesel of benzine) in de achterkant van het ruim van de boot. Deze zit aan een mounting bracket / transom door de romp en daar een los staartstuk /sterndrive aan vast.

In 1983 was de eerste Volvo Penta met een Duo (dubbele) propeller een feit. Volvo Penta onderdelen voor staartstukken / sterdrives met een duo prop zijn dus vanaf dit jaar geproduceerd.

 

Volvo SX drive / sterdrive en Volvo Penta onderdelen

In 1993 is Volvo een samenwerking aan gegaan met OMC en hebben ze samen een 'hybride' sterndrive staartstuk ontworpen die van beide merken de beste eigenschappen bevat. Dit zijn respectievelijk de Volvo SX drive en het OMC Cobra staartstuk. De Volvo Penta onderdelen zijn in dit staartstuk / sterdrive dus gelijk en uitwisselbaar aan die van OMC. Als uw Volvo Penta onderdelen niet op deze pagina staan, kan het voorkomen dat deze bij de OMC staartstuk onderdelen wel staan.

 

Volvo Penta onderdelen zijn van kwaliteit, betaalbaar en betrouwbaar!

Betrouwbare, kwalitatieve en betaalbare Volvo Pentra onderdelen. Dat mag u verwachten van de onderdelen voor de Volvo Pento die verkocht worden door Allesmarine.nl. Zoekt u onderdelen voor onderhoud aan uw Volvo Penta motor? Dan bent u hier ook aan het juiste adres. Wilt u onderdelen voor uw Volvo Penta buitenboordmotor of binnenboordmotor bestellen? Dan zit u ook bij Allesmarine.nl goed. Wij leveren al onze producten, dus ook de Volvo Penta onderdelen, met 1 jaar garantie.

 

Meer informatie over Volvo Penta en Volvo Penta Onderdelen

Hierboven hebben u nu een aantal belangrijke momenten in de Volvo Penta historie gegeven. Wilt u meer weten over Volvo Penta en de uitgebreide historie lezen? De website van Volvo Penta geeft u nog meer informatie hierover.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »