Onan Binnenboordmotor Onderdelen

Geschiedenis van Onan onderdelen

De oprichter van Onan is, de in 1886 geboren, David Warren Onan. Al vanaf 1920 begon hij met zijn bedrijf. Dit deed hij toen nog vanuit huis. Vanaf de start van zijn bedrijf hield hij zich al bezig elektrische systemen in onder andere auto’s . Door zijn ondernemende persoonlijkheid produceerde hij later ook generatoren. Zijn eerste generator produceerde hij in 1927 onder de naam ten-lite. Deze generator was ontworpen met behulp van een motor van Briggs en Stratton. De generator is bekend onder de naam ten-lite, omdat het een vermogen dat er voor zorgde dat 10 lampen van 35 Watt aan stroom kregen. Mede door dit succes, richtte David Warren Onan in 1946 de Onan Corporation op, waarmee hij zelf Onan onderdelen begon te produceren.

 

Overname van Onan onderdelen

In 1986 begon Cummins met een overname en in 1992 werd bedrijf volledig overgenomen door Cummins. Cummins behoort tot de grootste producenten van gas- en diesel binnenboordmotoren ter wereld. De naam van Onan onderdelen wordt nog steeds gebruikt voor moderne versie van hun traditionele op motor aangedreven generatoren voor marinegebruik.

Door de overname van Cummins, worden de Onan engine parts ook geproduceerd met dezelfde kwaliteit van Cummins onderdelen. Dat betekent dat Onan onderdelen betrouwbaar, schoon, rustig en krachtig dan ooit zijn. Onan onderdelen worden hiermee ook ontworpen om te voldoen aan de duurzaamheids- en prestatiewensen van klanten voor zowel recreatief als commercieel gebruik. Daarnaast staat een gezonder en schoner milieu ook hoog in het vaandel bij Onan.

 

Onan onderdelen bestellen

Op deze pagina vindt u het assortiment van Onan onderdelen van Allesmarine.nl. De webshop van Allesmarine.nl is snel en eenvoudig te gebruiken. De Onan engine parts die u vandaag bestelt, worden morgen bij uw bezorgd. Als u er toch nog niet helemaal uit komt, kunt u altijd contact opnemen met het serviceteam van Allesmarine.nl. Wij helpen u dan met uw zoektocht naar de Onan onderdelen die u nodig heeft.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »