MerCruiser Staartstuk en Sterndrive Onderdelen

Bent u op zoek naar onderdelen voor uw MerCruiser staartstuk of sterndrive? Bij Allesmarine.nl vindt u voor verschillende motoren van MerCruiser de onderdelen die u zoekt. Ook verkopen wij verschillende maintenance kits van MerCruiser. Neem eens een kijkje in onze ruime assortiment!

MerCruiser staartstuk onderdelen

Het maakt niet uit welk type MerCruiser buitenboordmotor u heeft, want bij Allesmarine kunt u terecht voor alle mogelijke onderdelen. Voor uw MerCruiser Alpha One Gen I, R en MR t/m 1990, de MerCruiser Alpha One Gen II vanaf 1991 en de MerCruiser Bravo I, II en III hebben wij de grootste voorraad en leveren we de producten de volgende dag.

Ook onderdelen voor uw MerCruiser transom vindt u op deze pagina. Daarnaast verkopen wij een MerCruiser Drives Maintenace Kit voor diverse buitenboordmotoren. Erg handig als u regelmatig gebruik maakt van uw boot. Kijk tot slot eens tussen onze complete staartstukken en overige onderdelen.

 

Wat is een staartstuk?

Het staartstuk is de transmissie van de boot. Een staartstuk wordt ook wel een sterndrive genoemd. Staartstukken dienen onder andere als roer. Door een schakelkop wordt in het staartstuk de motor met de schroeven verbonden of losgekoppeld.

Aan het gebruik van een staartstuk of sterndrive zitten voordelen en nadelen. Enkele voordelen:

  • - Er blijft meer ruimte over in het jacht omdat de motoren verder naar achteren geplaatst kunnen worden.
  • - Er hoeft geen extra ruimte aan roeren worden opgeofferd omdat het staartstuk als roer wordt gebruikt.
  • - Een voordeel van een duo prop is dat het vermogen goed op het water kan worden overgezet. De jacht accelereert daardoor sneller en is iets zuiniger. Ook is de topsnelheid hoger dan vergelijkbare boten.
  • - Doordat de schroeven tegengesteld draaien wordt het wieleffect nagenoeg opgeheven. Hierdoor is het eenvoudiger varen met een duo prop staartstuk en dit voordeel is vooral merkbaar bij een jacht met één motor.

Nadelen van het gebruik van een staartstuk:

  • - Er is een stuk meer onderhoud nodig dan bij een jacht met een schroefas.
  • - Als een staartstuk of sterndrive niet regelmatig onderhouden wordt kan er water in de drive komen waardoor er schade ontstaat aan het staartstuk. Dit komt omdat het staartstuk zich onderwater bevindt.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »