Electromotor / fluistermotor

Vaart u elektrisch of wilt u graag elektrisch varen? Op deze pagina staat het aanbod van Allesmarine.nl aan electromotoren en fluistermotoren. Allesmarine.nl biedt diverse Rhino electromotoren en fluistermotoren uit de Cobold serie, VX serie en de nieuwe BLX serie aan. Ook kunt u hier terecht voor accu’s en andere toebehoren die praktisch zijn voor het elektrisch varen.

Wat is een fluistermotor?

Een fluistermotor is een elektrische buitenboordmotor. Deze motor is geschikt voor boten die geen lange afstanden hoeven af te leggen. Het is een relatief langzame motor die geschikt is voor als u bijvoorbeeld aan het vissen bent. Is een fluistermotor een goede aankoop voor u? Dat kunt u het beste bepalen door rekening te houden met een aantal factoren. De fluistermotor is niet geschikt als u een lang stuk achterelkaar wilt afleggen, in dat geval kunt u beter een elektrische buitenboordmotor nemen. Het verschil tussen de fluistermotor en de elektrische motor is dat de fluistermotor minder stuwkracht heeft. 

 

Een stille motor

De elektrische en fluistermotoren die wij leveren zijn van Rhino. Allesmarine.nl is een officiële dealer van Rhino motoren. Op al deze motoren zitten dan ook twee jaar garantie. De elektro en fluistermotoren van Rhino zijn opgedeeld in verschillende series, namelijk de Cobold, VX en BLX series. Alle motoren van Rhino werken met een voeding van 12 volt. Daarnaast zijn ze allemaal voorzien van een digitale accu conditiemeter.

 

Rhino Cobold: klein, hanteerbaar en effectief

De Rhino Cobold wordt voornamelijk gebruikt voor rubberboten en kano’s. Deze elektrische motor wordt bestempeld als klein, hanteerbaar en effectief. Wanneer er met constante snelheid wordt gevaren, is de Rhino Cobold in staat om weinig energie te verbruiken. Zo kunt u meer energie uit de accu halen. De stuwkracht van een Rhino Cobold is 8,2 kilogram. De Cobold heeft een hoge en lage stand vooruit, een neutrale stand en een hoge en lage stand achteruit. De stuurdruk en de propeller diepte in het water zijn traploos te verstellen. Tijdens het vervoeren van de Rhino Cobold kunt u ruimte besparen door de helmstok in de motorkop te verzinken. De as van de Cobold klapt op als er tegen obstakels wordt aangevaren door de intelligente sluiting.

 

Rhino VX: zeer betrouwbaar en makkelijk te bedienen

De elektromotoren uit de Rhino VX serie worden omschreven als een van de best presterende elektrische/fluistermotor die op de markt beschikbaar is. De Rhino VX is zeer betrouwbaar en bijzonder makkelijk te bedienen. Deze motoren onderscheiden zich door een geoptimaliseerd stroomverbruik. Dit komt doordat motoren uit de VX serie langer werken bij een gelijke accucapaciteit. De motoren zijn bestuurbaar door middel van twee achterwaartse en vijf voorwaartse gangen. Schakelen kan met behulp van de telescopische helmstok. Met één druk op de knap wordt de motor automatisch omhoog geklapt. De stuurdruk en de diepte van de schroef onder water zijn traploos regelbaar.

 

Rhino BLX: onderhoudsvrije motoren

De nieuwste serie van Rhino motoren is de BLX serie. Deze motoren zijn borstelloos en daarmee zijn ze onderhoudsvrij. Je zit meteen op topsnelheid met de zogenoemde S-modus. Deze modus is te activeren met en de Sport Modus-knop. Daarnaast kan je de motorsnelheid zowel voorwaarts als achterwaarts traploos verstellen met behulp van het Vario Speed-principe. Het staartstuk is gemaakt van roestvrij staal (RVS). De stuurstang kan worden uitgetrokken en de stuurdruk kan eenvoudig worden geregeld. De motor kan omhoog worden geklapt door middel van een hendel systeem. Tenslotte kan je zelfs een mobiele telefoon of tablet opladen doordat de motor over een USB-aansluiting beschikt.

Heeft u vragen over onze elektrische / fluistermotor? Neem gerust contact met ons op!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »