Volvo Penta onderdelen voor uw binnen- en buitenboordmotor

Al uw Volvo Penta onderdelen zijn te vinden bij Allesmarine.nl. Kunt u iets niet vinden of heeft u een vraag, e-mail ons dan. Wij reageren altijd binnen een uur, of meestal nog sneller, en geven dan door waar u het onderdeel bij ons online kunt vinden. En als wij het onderdeel niet aanbieden, dan kunnen we het bestellen. Volvo penta onderdelen opzoeken en onderdeel nummers verifiëren klik hier! 

Volvo Penta onderdelen Diesel vs Benzine

Volvo Penta heeft zowel diesel binnenboordmotoren als benzine binnenboordmotoren. Kijk daarom goed op deze pagina of u de juiste diesel Volvo Penta onderdelen of benzine Volvo Penta onderdelen selecteert. Het kan ook voorkomen dat de Volvo Penta parts op zowel de Volvo diesel inboard als op de Volvo benzine inboard voor komt. Daar waar mogelijk hebben wij van Allesmarine.nl de onderdelen voor uw Volvo Penta buitenboordmotor of binnenboordmotor onderverdeeld in categorie Diesel en Benzine.

 

Geschiedenis van de Volvo Penta

In 1907 werd de eerste Volvo Penta geproduceerd. Dit was de beroemde B1 motor, welke was ontworpen door Edvard Hubendick. Deze inboard motor werd Penta genoemd, het Griekse woord voor vijf, omdat er vijf personen aanwezig waren bij de tekening  presentatie van dit motorblok. In 1909 kwamen de motoren daadwerkelijk op de markt. Tussen 1910 en 1990 werd de Volvo Penta inboard line uitgebreid met 2,3 en 4 cilinder motoren. Tussen 1920 en 1929 brak het merk Volvo Penta pas echt door.

In 1922 werd de eerste Volvo Penta Outboard geïntroduceerd. Vandaag de dag is het bijzonder lastig om Volvo Penta onderdelen voor deze buitenboordmotor te krijgen. Er zijn Volvo Penta 2-takt buitenboordmotoren in de omloop die nog steeds lopen, maar helaas zijn hier dus geen onderdelen meer van te krijgen. Het houd dus een keer op met deze unieke ‘goedlopende’ exemplaren. De 4-takt buitenboordmotoren van Volvo Penta zijn gelijk aan (zelfde motorblokken) de eerste Honda motoren. Hier zijn nog voldoende onderdelen voor uw Volvo Penta buitenboordmotor te verkrijgen.

In 1959 kwam de Volvo Penta Aquamatic. Dit is de Volvo Penta inboard motor zoals we hem vandaag de dag nog zien. De Volvo Penta binnenboordmotor (diesel of benzine) in de achterkant van het ruim van de boot. Een mounting bracket / transom door de romp en daar een los staartstuk /sterndrive aan vast.

In 1983 was de eerste Volvo Penta met een Duo (dubbele) propeller een feit. Volvo Penta onderdelen voor staartstukken /sterdrives met een duo prop zijn dus vanaf dit jaar geproduceerd.

 

Volvo SX drive / sterdrive en Volvo Penta onderdelen

In 1993 is Volvo een samenwerking aan gegaan met OMC en hebben ze samen een ‘hybride’ sterndrive staartstuk ontworpen die van beide merken de beste eigenschappen bevat. Respectievelijk de Volvo SX drive en het OMC Cobra staartstuk. De Volvo Penta onderdelen zijn in dit staartstuk / sterdrive dus gelijk en uitwisselbaar aan het andere merk. Staat uw Volvo Penta onderdeel er op deze pagina niet bij? Kijk dan even hier.

 

Volvo Penta onderdelen, kwaliteit, betaalbaar en betrouwbaar!

Betrouwbare, kwaliteits en betaalbare Volvo Pentra onderdelen. Dat mag u verwachten van de onderdelen voor de Volvo Pento die verkocht worden door Allesmarine.nl. Zoekt u iets voor Volvo Penta onderhoud, dan hebben wij dat ook. Wilt u onderdelen voor uw Volvo Penta buitenboordmotor of binnenboordmotor bestellen? Dan bent u op de juiste plek.  Wij leveren al onze producten, dus ook de Volvo Penta onderdelen op deze pagina, met 1 jaar garantie.

 

Meer informatie over Volvo Penta en Volvo Penta Onderdelen

We hebben u nu een aantal belangrijke momenten in de Volvo Penta historie gegeven. Wilt u meer weten? En de uitgebreide historie lezen?  klik hier voor de originele Volvo Penta pagina.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »