Toerentellers

Wilt u graag precies weten hoe hard u met uw boot over het water scheert of hoe uw buitenboordmotor precies loopt? Bij Allesmarine kunt u terecht voor verschillende soorten snelheidsmeters of toerentellers voor uw boot. Wij verkopen ze zowel voor inboard als outboard. Daarnaast kunt u hier ook terecht voor een Smartcraft Mercury Mercruiser. Bekijk ons ruime assortiment hieronder.

Pagina 1 van 3
Pagina 1 van 3

Toeren met een snelheidsmeter en toerenteller van Allesmarine

Als schipper kunt u tegenwoordig niet meer zonder een snelheids meter of toerenteller voor uw buitenboordmotor. Wij verkopen snelheidsmeters die gaan tot 30/50 knoppen. De snelheidsmeters hebben een diameter van 100mm. Daarnaast verkopen wij ook toerentellers dezelfde diameter. Deze toerentellers zijn geschikt voor zowel inboard als outboard en voor benzine- als dieselmotors. Ook voor een toerenteller met een urenteller kunt u bij ons terecht. Wij verkopen verschillende soorten.

Op zoek naar bepaalde onderdelen die te maken hebben met de meters? Bekijk eens ons assortiment. Wij verkopen onder meer een paneel voor de montage.

Heeft u geen plaats of mogelijkheid voor een 'ronde 'inbouw teller klok? Dan kunt u ook kiezen voor een digitale toerenteller. Deze meter geeft het toerental en draaiuren aan. De meter is gemakkelijk te installeren en is geschikt voor alle inboards en outboards.

 

Werking diesel toerenteller

Een toerenteller is een meetinstrument dat aangeeft hoe snel de motor loopt. Deze snelheid wordt aangegeven in omwentelingen per minuut (omw/min). Een toerenteller kan op verschillende manieren zijn aangesloten op de motor: elektronisch of mechanisch.

Bij een mechanische toerenteller loopt er een kabel van de motor naar de toerenteller die die toerenteller aandrijft. De kabel zit aangesloten op de nokkenas. De nokkenas van de motor draait de halve snelheid van de krukas van de motor. Hierdoor blijft de snelheid van de kabel binnen de perken. Omdat de as de halve krukassnelheid heeft wordt dat dan in de toerenteller weer gecorrigeerd.

Een tachometer maakt gebruikt van pulsen. Het is een soort inductie sensor die via een magnetische weg de passerende tangen van een tandwiel registreert. Dit kan de startkrans zijn om het vliegwiel van de motor. Bij het aanschaffen van een andere meter moet deze opnieuw worden afgesteld op het puls getal van de sensor. Dit betekent dat u aan de achterkant van de meter met een stelschroef de meter zo moet afstellen dat deze gelijk staat met de waarden van een handtoerenteller. Bij het vervangen van een sensor of toerenteller moet hij altijd geijkt worden door middel van een handtoerenteller.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »