Mercury Avator - Elektrische Buitenboordmotor

Eerste elektrische buitenboordmotoren van Mercury Marine

Mercury Marine heeft in 2023 elektrische buitenboordmotoren op de markt gebracht. De modellen gaan onder de naam Avator. Het eerste model wat op de markt is gebracht is de Avator 7.5e. Ze zijn later in het jaar van plan om ook de 20e en 30e op de markt te brengen.

De Avator 7.5e levert 750W vermogen aan de schroefas en heeft een snelheid die vergelijkbaar is aan een Mercury 3.5 PK 4-takt buitenboordmotor. De motor kan worden bestuurd met een afstandsbediening of stuurknuppel. Het is ideaal voor achter een kleinere boot zoals een tender of opblaasboot. De prijs van de Mercury Avator 7.5e is vanaf € 3.619.

De veelbelovende kenmerken van de Mercury Avator 7.5e

Avator Motor Propeller Bediening

Sterke transversale flux motor

De Mercury Avator 7.5e is voorzien van de eerste transversale flux motortechnologie. Het levert 750W betrouwbaar en stil vermogen aan de schroefas. Het wekt met weinig moeite een hoge koppel, waardoor de levensduur van de accu wordt geoptimaliseerd. Hiermee wordt het vaarbereik vergroot en zorgt het bovendien voor een snellere acceleratie en efficiëntere prestaties.

Propeller met hoge efficiëntie

Er is voor de propeller een keuze uit drie pitchmaten. Het is gemaakt van slagvast compositiemateriaal. De schroef heeft drie bladen waarmee het de stuwkracht maximaliseert. Dit zorgt ervoor dat de accu een langere levensduur heeft. Daarnaast produceert het hiermee minimaal geluid en trillingen.

Multifunctionele bediening

De Avator kan zowel met stuurknuppel als met afstandsbediening worden bediend. De stuurknuppel is ontworpen om iedereen met vertrouwen te kunnen laten varen. Deze kan zowel met je rechter- als linkerhand worden bediend. Daarnaast kan het worden ingeklapt om als draaggreep te gebruiken. De afstandsbediening is beschikbaar in drie verschillende uitvoeringen in zowel midden- als zijconsole.

Accu Display Oplader

Geavanceerde lithium-ion accu

De motor beschikt over een 1 Kwh lithium-ion accu waarbij er geen kabels aangesloten hoeven te worden. De accu hoeft alleen onder de kap te worden geschoven. Het is een veilige en betrouwbare 48V voedingsbron. De accu is uitgebreid getest op vallen en heeft een IP67-beoordeling waarmee het als waterproof wordt beschouwd. Als er langere afstanden moeten worden gevaren kan de accu binnen een paar seconden worden verwisseld met de reserveaccu.

Intelligente digitale display

De Avator bevat een intelligent display waarop alle relevante informatie wordt weergegeven. Denk hierbij aan een nauwkeurige schatting van het vaarbereik en een geschatte accuduur tot op de seconden. Het beeldscherm kan door onder elk lichtinval worden afgelezen en is bovendien geoptimaliseerd dat iedereen (zonder enige kennis van zaken) het kan aflezen.

Slimme opladers

Er zitten slimme opladers bij de Mercury Avator die in elk standaard stopcontact passen. De laders houden voortdurend bij wat de spanning en stroom is. Bovendien biedt Mercury de optie om een snellere lader aan te schaffen zodat de laadtijd nog korter is.

Wat zijn de voordelen van de Avator?

Soepel, stil en duurzaam varen

Net zoals elke elektrische buitenboordmotor is de Avator natuurlijk duurzaam, omdat het geen verbrandingsgassen uitstoot. Daarnaast zijn de meeste onderdelen recyclebaar en/of herbruikbaar.

De onderdelen voor precisie-afstemming en trillingsisolatie zorgen er voor dat je uitzonderlijk soepel en stil kunt varen.

Makkelijk te bedienen en te vervoeren

De Avator is eenvoudig los te koppelen van de boot. Doordat het een lichte motor is kan je hem zo aan de knuppel mee naar huis nemen. De stuurknuppel of de afstandsbedieningen zijn comfortabel, reactief en makkelijk te bedienen, waardoor echt iedereen de motor kan besturen.

Verbind je elektrische buitenboordmotor aan je telefoon

De Avator elektrische buitenboordmotoren kunnen worden aangesloten op de applicatie van Mercury die beschikbaar is voor alle Android- en iOS-apparaten. In de algemene applicatie kan iedereen gebruik maken van de basisfuncties, zoals handleidingen en contactinformatie van Mercury dealers. Het is ook mogelijk om de Mercury SmartCraft Connect-module aan de motor toe te voegen. Met deze functie kan je informatie als accuniveau, vaaruren en snelheid bijhouden. Bovendien kan je via GPS-kaarten vaarroutes maken.

Prestaties Mercury Avator 7.5e
Gasniveau         Looptijd
(uur)
Bereik
(km)
100%         1 8
75%         2,8 16
50%         6,2 25
25%         19,4 54

Deze cijfers zijn gebaseerd op interne tests van Mercury met een Veer™ X13-boot (lengte: 13 ft. / 3,96 meter; droog gewicht: 382 lbs. / 173,3 kg). Gegevens afkomstig van continue gebruikstests op het aangewezen gasniveau op één volle acculading. Bereik en looptijd kunnen variëren. Omgevingsomstandigheden, boottype en lading kunnen de prestaties beïnvloeden.

 

Specificaties Avator 7.5e
Prijs - Uitvoering op knuppel € 3.619
Prijs - Uitvoering op afstandsbediening € 4.189
Vermogen 1000W
Vermogen 3.5 PK
Nominaal schroefasvermogen 750W
Nominaal voltage 48
Accu Geïntegreerde 1kWh
Accu Type Li-Ion
Accu IP Beoordeling IP67
Oplader (Standaard) 110W
Totale Gewicht
(excl. Accu & Transom)
16.7 kg
Totale Gewicht
(excl. Accu)
19.5 kg
Accu Gewicht (1kWh) 7.1 kg
Besturing Afstandsbediening / Stuurknuppel
Aslengte - Kortstaart 381 mm
Aslengte - Langstaart 508 mm
Aslengte - Extra Langstaart 635 mm
Standaard Propeller 12.7 x 7P
Meer informatie Mercury Avator 7.5e Brochure
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »