Ankers, Kettingen, Ankerlieren, Fenders & Touwen voor Mooring/Docking

Bent u op zoek naar goede producten voor het aanleggen van uw boot? Dan zit u goed op deze pagina van Allesmarine.nl. Hier kunt u ons ruime aanbod vinden aan ankers, ankerlieren, fenders, boottouwen en nog meer artikelen die u het gemakkelijk maken om uw boot vast te leggen aan de steiger. U kunt altijd contact opnemen via de e-mail als u een artikel niet kunt vinden. U krijgt dan snel antwoord waarmee u wordt geholpen om het juiste artikelen te vinden.

De boot vastleggen

Een kunt u aanleggen door bijvoorbeeld een anker te gebruiken of de boot vast te leggen aan een steiger. Allesmarine.nl biedt hiervoor diverse oplossingen.

 

Ankers in verschillende groottes

Als je ergens niet aan kan meren maar toch de boot wilt laten stilstaan, dan biedt een anker een goede uitkomst. De ankers van Allesmarine.nl verschillen in gewichten. Een kleine, lichte boot heeft vanzelfsprekend een minder zwaar anker nodig dan een grote, zware boot. Als u op de ankers klikt, ziet u een tabel die precies aangeeft welk anker nodig is voor welke boot. Deze tabel houdt rekening met de maximale lengte van de boot en de waterverplaatsing van de boot. Dit varieert in boten tot 5,50 meter tot boten die groter zijn dan 25 meter. Het geeft vervolgens aan wat het minimaal benodigde ankergewicht is. Dit wordt aangegeven in zowel kilogram als pond. Ook de diameter van de sluiting, de ketting en de nylon ankerlijn zijn af te lezen in de tabel. Let wel: het ankergewicht is enkel een indicatie per bootlengte. U moet bij de keuze voor een anker ook kijken naar de constructie van de boot.

 

Ankers bedienen

Ankerlieren zijn werktuigen waarmee je de ankerketting kan binnenhalen of juist laten uitlopen. De ankerlieren die Allesmarine.nl aanbiedt zijn geheel elektrisch. Hierbij kunt u ook een ankerlierschakelaar bestellen, waarmee u de ankerlier op afstand kunt bedienen. Er zijn ook ankerlierschakelaars die u met de voet kunt bedienen. Daarnaast zijn er afstandsbedieningen waar u de lengte van de ketting kunt bijhouden. Wilt u liever het anker met de hand bedienen? Geen probleem, hiervoor zijn boegrollers een goede uitkomst. Ook voor ankerkettingen kunt u bij ons terecht. Ankerkettingen worden aangeboden in verschillende soorten en maten.

 

Vastleggen aan de steiger

Wanneer u wel regelmatig kunt aanmeren, bent u ook bij ons aan het goede adres. Fenders of stootwillen vastmaken moet op de juiste manier gebeuren. Een fender zorgt er voor dat de boot niet beschadigt tijdens het aanmeren of afmeren. Een fender wordt ook wel een stootwil genoemd. Fender is de benaming voor de zeevaart, terwijl stootwil wordt gebruikt in de pleziervaart. Een fender/stootwil beschermt de boot als deze de steiger of een andere boot raakt. Om de boot aan de steiger te bevestigen, kunt u touw gebruiken. De touwen van Allesmarine.nl zijn beschikbaar in verschillende materialen en diverse maten. Ook bevestigingen die het touw aan de boot vastmaken zijn verkrijgbaar in de webshop van Allesmarine.nl. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »