Monokabel/ stuurinrichting

Allesmarine.nl levert u de materialen voor je stuurinrichting. Met de juiste onderdelen kunt u weer met een goed gevoel het water op en stuurt uw boot weer als vanouds.

Ruim aanbod in stuurinrichting

Allesmarine.nl verkoopt verschillende artikelen voor een goede stuurinrichting. Zo verkopen we stuurhuizen voor monokabel 55+. Een stuurhuis kit ziet hier niet bij, maar wij verkopen ook losse stuurhuis kits van 90° en 20° die toepasbaar zijn op verschillende stuurhuizen.  Is ons assortiment zijn monokabels verkrijgbaar voor buitenboordmotoren tot 55PK. De monokabels zijn ook in RVS verkrijgbaar. Hiernaast verkopen wij ook een Tilt steering system die geleverd wordt met een stuurkop en kantelstysteem en een verstelbaar stuurhuis met een instelbare hoek tot 40°.

Liever een stuurconsole aanschaffen? Kies dan onze stuur console voor semi-rigid en fiberglass boats, gemaakt van fiberglass en met een plexiglas raam/scherm. De console is voorzien van een deurtje aan de voorzijde, zodat de console plaats biedt voor veel opbergruimte.

Heeft u echt alle onderdelen nog nodig voor uw stuurinrichting, dan kunt u ook een complete set kopen. De set bestaat uit een stuurhuis kit 90 °, een helm, een stuurhuis, een monokabel en bevestigingsmateriaal. Deze set kan worden gebruikt op boten tot 18ft. Alleen het stuur is niet inbegrepen in deze set.

 

Hoe bepaal ik de maat van de monokabel of stuurkabel?

Om de lengte van uw monokabel of stuurkabel te bepalen kunt u gebruik maken van de volgende formule:

A: Meet de ruimte tussen de schakelkast en de achterzijde van de boot.
B: Meet de ruimte tussen de achterzijde van de boot en de buitenboordmotor.
C: Houd rekening met 50 cm extra voor de frictie (sturen) van de buitenboordmotor.

Nu weet u hoe lang de monokabel ongeveer moet zijn. Om de juiste lengte te bepalen kunt u ook kijken op de afbeelding die staat bij het artikel.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »