Yamaha Impeller

Alle Yamaha impellers voor alle buitenboordmotoren vind je bij Allesmarine.nl. Dit is het belangrijkste onderdeel van uw Yamaha buitenboordmotor. De Yamaha impeller zorgt er namelijk voor dat het water, wat wordt opgevangen in het staartstuk, door wordt gepompt naar de koelkanalen van het motorblok. De Yamaha impeller zit strak in het waterpomphuis omdat het op deze manier meer druk kan opbouwen om het water door te pompen. Het is daarom nooit de bedoeling dat uw buitenboordmotor zonder dat deze in het water hangt start. Hierdoor slijt het rubber van dit koelvinetje, en is deze direct stuk. Er wordt dan geen water meer opgepompt, met alle gevolgen van dien. Dus start uw motor nooit zonder water. Uw motor wel starten op het droge? gebruik dan oordoppen.

  

Pagina 1 van 2
Pagina 1 van 2

 

De Yamaha impeller het belangrijkste onderdeel?

Ja dit is onderdelen wat het meest van belang is als het gaat om de koeling van uw Yamaha motor. Vervang uw Yamaha impeller jaarlijks en voorkom veel duurdere reparaties . Alleen het vervangen van deze 'koel vin'  zoals het onderdeeltje ook wel eens genoemd wordt. Kost en rond de tien tot twintig euro. Alle gevolgschade wanneer uw buitenboordmotor niet goed koelt  zoals oververhitting /warm lopen/ warm  draaien. Het smelten van plastic delen op uw motor. Uw motor kan zelfs in de brand vliegen bij oververhitting. Uw motor gaat op de lagers lopen/schransen. Kost u ten alle tijde velen malen meer dan jaarlijks uw Yamaha impeller vervangen.

Maar de huidige Yamaha impeller zit er ook al jaren in!

Dit horen wij heel vaak. Natuurlijk gaat het materiaal van dit Yamaha koeling-onderdeel  langer mee dan een jaar. Zeker als de buitenboordmotor vaker wordt gebruikt dan een paar keer per jaar. Dan heeft het rubber geen kans in te drogen, wat de slijtage verminderd. Slijtage gaat harder als het onderdeel voor langere tijden stil staat. Ook is het zo:  hoe groter de Yamaha impeller is, hoe minder snel het rubber afbreekt.  Maar goed dit zijn hele mooie scenario's en uiteraard gaat het vaak jaren goed. (Kan het jaren goed gaan).Maar als het niet goed gaat en uw motor loopt stuk op dit buitenboordmotor onderdeel. Dan kost het aanzienlijk veel meer, dan dat je wel jaarlijks dit Yamaha outboard part vervangt.
 

Ik heb geen serienummer, onderdeelnummer of bouwjaar van de motor en ik wil toch de juiste Yamaha impeller bestellen.

Geen probleem wij helpen u graag verder bij uw zoektocht naar de juiste Yamaha impeller. Op onze website in onze blog staat hoe u, originele (OEM) Yamaha buitenboormotor nummers opzoekt. Ook hoe dit mogelijk is zonder type, serienummer of bouwjaar. Hiernaast staan bij alle Yamaha impellers de afmetingen in onze productomschrijving.  Mocht u er nog steeds niet uitkomen. E-mail ons dan helpen wij u graag verder.

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »